Diamant museum Amsterdam

Diamant museum Amsterdam
Amsterdam en de diamant zijn met elkaar verbonden sinds het jaar 1586, toen men voor het eerst te maken kreeg met de diamant. Hoewel men tot op heden nog steeds bezig is met de diamant en Amsterdam dus echt een diamantstad is, is dit niet bij iedereen bekend. Om mensen meer inzicht te geven in de geschiedenis en het heden van de diamant, is het Diamant museum Amsterdam opgezet.

Het diamant museum Amsterdam is gevestigd in een villa aan het Museumplein, die speciaal voor het diamant museum Amsterdam gerenoveerd werd. In het museum zie je naast verschillende indrukwekkende diamanten (zowel echt als nep) ook vele films, foto’s sierraden en historische documenten om meer inzicht te krijgen in de diamant en het verhaal achter de diamant in Amsterdam.

Een bijzonder museum en een bijzondere ervaring om nooit te vergeten
Het Diamant museum Amsterdam brengt je gegarandeerd een bijzondere ervaring. Zo zijn er honderden diamanten te zien in allerlei soorten en maten, zowel echte als replica’s. Daarnaast kun je naast de tentoonstelling van de vele diamanten, ook de Diamond Experience ervaren. Bij de Diamond Experience ga je als bezoeker van het Diamant museum Amsterdam het hart van de diamant binnen, waar je vele beroemdheden tegen zal komen. Tot slot is er in het Diamant museum Amsterdam tevens een museumwinkel aanwezig, waar je als liefhebber van de diamant een uitgebreid assortiment van echte diamanten en sieraden kan vinden. Door eerst de tentoonstelling te bekijken, vervolgens de Diamond Experience te ervaren en tot slot de museumwinkel te bezoeken, heb je een geweldige ervaring in het Diamant museum Amsterdam en leer je bovendien alles over de diamant en de stad Amsterdam als diamantstad.

Openingstijden Diamant museum Amsterdam
Het Diamant museum Amsterdam is geopend van maandag tot en met zondag, van 09:00u tot 17:00u. Je kan dus iedere dag van de week in dit bijzondere museum terecht om alles te leren over de diamant en de diamantstad Amsterdam. Wel is het museum gesloten op 1 januari (nieuwjaarsdag) en op 25 december (eerste kerstdag). Op oudejaarsdag en tweede kerstdag kun je wel in dit bijzondere museum terecht.

Contactgegevens Diamant museum Amsterdam
Het Diamant museum Amsterdam is gevestigd in een gerenoveerde villa aan het Museumplein in Amsterdam. Het Museumplein is gemakkelijk lopend en met het openbaar vervoer te bereiken, bijvoorbeeld met de tram.

Het adres van het museum is:
Diamant museum Amsterdam
Paulus Potterstraat 8
1071 CZ AMSTERDAM

Je kan het museum bereiken door te bellen naar 020 305 5300 of door een mailtje te sturen naar info@diamantmuseumamsterdam.nl.

Meer informatie over het Diamant museum Amsterdam kun je vinden op de website van het museum, via de url: Diamant museum Amsterdam.