Beleggings diamanten

Investeren in een beleggingsdiamant?
Diamant voor belegging dient aan de hoogste eisen te voldoen om een goede waardeontwikkeling te bereiken. Een beleggingsdiamant is een losse, dus ongezette diamant, die voorzien is van een internationaal certificaat. De eisen waaraan de steen dient te voldoen om later met winst te kunnen worden verkocht, zijn beleggings diamanten van de volgende kwaliteiten:

  • ten minste het gewicht van een half karaat;
  • een certificaat van het GIA of van de Hoge Raad voor Diamant;
  • kleur ten minste D, E, F, G, H of I;
  • loepzuivere kwaliteit of met enige onzuiverheid zoals VVS en VS;
  • rond briljantslijpsel.

Tips en valkuilen

– Beleggen in grondstoffen, goud of edelstenen kan aantrekkelijk zijn bij tijdelijk lage prijzen. Op de lange duur legt deze categorie het echter altijd af tegen aandelen en obligaties.
– Beleg slechts een beperkt deel van uw vermogen in zaken die moeilijk verhandelbaar zijn, zoals fysieke edelstenen.
– Houd rekening met het valutarisico, in deze beleggingscategorie is dat risico relatief groot.
– Als u een prijsstijging bij een bepaalde grondstof verwacht, zoek dan als belegging bij voorkeur naar een bedrijf dat goed draait en kan profiteren van die verwachte prijsstijging. Als de prijsstijging dan uitblijft, is uw vermogen waarschijnlijk beduidend beter belegd.
– Grondstoffen geven geen inkomsten. U dient deze belegging daarom in elk geval te mijden als u inkomsten nodig hebt.
– Koop als belegging alleen fysieke diamanten die aan de eisen voldoet die u op deze website kunt lezen. Doe deze belegging bij voorkeur bij een gerenommeerde diamantair.
– Briljant is vrij moeilijk verhandelbaar, de markt is ondoorzichtig. Wees dus voorzichtig bij aankoop en vraag bij verkoop de prijzen op bij verschillende diamantairs.
– Bewaar baar goud en edelstenen op een veilige plaats en verzeker het.
– Met kleine bedragen koopt u geen briljant. Een half karaat briljant kost al gauw € 7.000,00 per karaat, zodat u dan minstens € 3.500,00 betaalt.